Składniki:
W zależności od głodu i liczby osób na ucztę:
fasolka szparagowa (najlepiej żółta dla kontrastu), kalafior, brokuł, pieczarki (najlepiej małe), cebula, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia,oregano.
Jak przyrządzić?
Warzywa gotujemy na parze, fasolkę przed gotowaniem polecam pokroić na mniejsze kawałki, cebulke drobno kroimy, pieczarki kroimy na cząstki. Pieczarki podsmażamy na patelni, jak woda juz wyparuje dodajemy cebulkę. Zostawiamy na petelni i sprawdzamy pozostałe warzywa jak są miękkie to wrzucamy na patelnię i podsmażamy z cebulką i pieczarkami. Przyprawiamy do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami.
Potrzebne przybory:
dwa garnki, jeden do gotowania na parze, patelnia
Jak podawać?
Warzywka można podawać jako dodatek do obiadu lub danie główne. Super smakuje np z filetem z kurczaka i np tzatziki. REWELACJA.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | k711 |