Składniki:
Skład na 2 osoby: 5 lasek białej kiełbasy,
5 plastrów boczku wędzonego,
2 średnie cebule,
kostka rosołowa,
przyprawy: pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany, oregano.
Jak przyrządzić?
Białą kiełbasę owinąc plastrem boczku i ułożyć w rządku w brytfannie żaroodpornej, po bokach ułożyć pokrojona w plastry cebule i przyprawić. Zalać bulionem, tak do wysokosći 3/4 kiełbasy. Włożyć do piekarnika (zimnego oczywiście bo inaczej szkło pęknie) Zapiekać około godziny i 15 minut. Na ostatnie 15 minut zdjąć pokrywkę aby boczek się troszkę podpiekł. I gotowe. Podawać z ryżem albo z chlebem. I koniecznie z musztardą!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 115 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Monika |