Babka z czekoladą

Przepis kulinarny

Składniki:

25 dag masła lub margaryny, 4 jajka, 20 dag cukru, 20 dag mąki, 10 dag mąki ziemniaczanej, 1 łyżka cytryny lub olejek, 1 łyżka proszku do pieczenia
bakalie: orzechy, kokos, migdały, rodzynki, czekolada kruszona lub w małych kawałeczkach.

Jak przyrządzić?

Masło, jajka, cukier utrzeć do białości, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodać bakalie. Przełożyć do wysmarowanej i obtoczonej w bułce tartej formy i do pieca.

Jak podawać?

Można polać polewą: np. 1 łyżka kakao, 1 łyżka śmietany, 1 łyżka masła, 1 łyżka cukru pudruWszystko zagotować i ostudzić no i na babkę.

Uwagi:

Prosta i bardzo pyszna - warto spróbować :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
AutorRoni

Babka z czekoladą: Podobne przepisy

Babka z czekoladą: wypróbuj również

Powiązane Tematy