Składniki:
25 dag masła lub margaryny, 4 jajka, 20 dag cukru, 20 dag mąki, 10 dag mąki ziemniaczanej, 1 łyżka cytryny lub olejek, 1 łyżka proszku do pieczenia
bakalie: orzechy, kokos, migdały, rodzynki, czekolada kruszona lub w małych kawałeczkach.
Jak przyrządzić?
Masło, jajka, cukier utrzeć do białości, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodać bakalie. Przełożyć do wysmarowanej i obtoczonej w bułce tartej formy i do pieca.
Jak podawać?
Można polać polewą: np. 1 łyżka kakao, 1 łyżka śmietany, 1 łyżka masła, 1 łyżka cukru pudruWszystko zagotować i ostudzić no i na babkę.
Uwagi:
Prosta i bardzo pyszna - warto spróbować :)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Roni |