Niemiecka sałatka

Przepis kulinarny

Składniki:

200-300 g Makaronu lekko skreconego (nie swiderki),
1 papryka czerwona,
1 papryka zielona,
1 papryka zolta,
2-3 jajka,
200 g mortadeli,
pietruszka,
dwie-trzy lyzki majonezu,
sol,
pieprz.

Jak przyrządzić?

- Wstawic makaron do garnka, ugotowac. Nastepnie przelozyc do miski.
- Papryke, jajko, mortadele pokroic w kwadraciki ( nie za drobno). Mortadele mozna w ciut wieksze.
- Wszystko wrzucic do miski z makaronem i zamieszac.- Dodac majonez, pietruszke i przyprawy ( sol i pieprz ).

Jak podawać?

Podawac salatke mozna z kotletem schabowym, mielonym. Albo osobno, jako "deser". Jesli jest pora grillowania polecam ja do miesa, kielbas z grilla.

Uwagi:

Salatka jest bardzo kolorowa. Ladnie prezentuje sie w szklanej misce. Mozna - jesli ktos lubi - dodac rowniez czerwona fasole, badz kukurydze - co czesto robia Niemcy. Salatke sprobowalam wlasnie w Niemczech i od tego czasu gosci rowniez w moim domu. Jest szybka do zrobienia, bardzo smaczna i nie czasochlonna. Zycze smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorkace

Niemiecka sałatka: Podobne przepisy

Niemiecka sałatka: wypróbuj również

Powiązane Tematy