Składniki:
2 filety z kurczaka,
zupa cebulowa (Winiary, Knorr),
śmietana KESEM,
0,5 szkl. mleka,
trochę soli.
Jak przyrządzić?
Kurczaka kroimy w kostkę. Wkładamy do żaroodpornego naczynia. Do miseczki wsypujemy zupę, dodajemy śmietanę i mleko, mieszamy. Możemy trochę posolić, ale nie za dużo bo zupa jest dość słona. Zalewamy tym kurczaka i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut (temperatura 190*C). Smacznego!
Potrzebne przybory:
deska, nóż, naczynie żaroodporne
Jak podawać?
Potrawę można podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.
Uwagi:
Szybkie danie dla zapracowanych lub leniwych.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Madzia |