Składniki:
60 dag mąki,
6 dag drożdży,
8 dag margaryny,
2 jajka,
mleko (tyle aby masa miała konsystencję gęstej śmietany),
10 dag żółtego sera,
2 małe kiełbaski śląskie,
1 papryka czerwona,
3 ząbki czosnku,
pieprz,
vegeta,
oliwa.
Jak przyrządzić?
Z mąki, drożdży, mleka, jajek i margaryny wyrobić ciasto, następnie dodać do niego starty na tarce ser, startą kiełbasę, przeciśniety przez praskę czosnek i pokrojoną w drobną kostkę paprykę, wszystko przyprawić i odstawić do wyrośnięcia, potem smażyć placuszki na oliwie, podawać polane keczupem, do tego surówka z kapusty kiszonej.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Sofi |