GotowaniePrzepisyForszmak - jak go zrobić z kurczaka?

Forszmak - jak go zrobić z kurczaka?

Forszmak - jak go zrobić z kurczaka?
tynka
07.09.2010 08:52, aktualizacja: 07.09.2010 10:52

Jeśli tam gdzie mieszkasz właśnie pada deszcz, a temperatura nie przekracza 15 stopni, mam dla ciebie świetny przepis na obiad. Forszmak – to coś rozgrzewającego i jednocześnie sycącego. Ponieważ nie przepadam, za mięsem wieprzowym i wołowym, proponuję forszmak z kurczaka. Jeszcze czegoś takiego nie jadłaś? Spróbuj. Na pewno będzie smakowało twojemu mężczyźnie.

Przygotuj:

  • 30 dag pieczarek
  • 2 udka z kurczaka
  • 5 ogórków konserwowych
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 paprykę
  • 1 łyżkę mąki
  • włoszczyznę
  • pieprz, sól
  • majeranek
  • olej lub masło

Krok 1

Rosół – od tego musisz zacząć. Ugotuj go z udek i włoszczyzny. Warzywa musisz oczywiście wcześniej oczyścić i drobno posiekać.

Krok 2

Forszmak drobiowy musi nabrać smaku dzięki papryce, ogórkom i pieczarkom. Wszystkie warzywa pokrój w cienkie paski i podsmaż na oleju lub maśle. Tylko nie wrzucaj pieczarek na tę samą patelnię. Powinnaś je przygotować osobno. Smaż grzyby tak długo, aż płyn zniknie.

Krok 3

Przygotowujesz forszmak z kurczaka. Wyjmij więc udka z rosołu i rozdrobnij. Wrzuć znów do zupy. Dodaj także podsmażone warzywa. Gotuj zupę gulaszową około pół godziny.

Krok 4

Forszmak już prawie gotowy. Musisz teraz dodać przecier pomidorowy i zagęścić go łyżką mąki. Smacznego! Dania z drobiu to niebo w gębie.

Źródło artykułu:WP Kobieta
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także