Przygotuj:
- 30 dag pieczarek
- 2 udka z kurczaka
- 5 ogórków konserwowych
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 paprykę
- 1 łyżkę mąki
- włoszczyznę
- pieprz, sól
- majeranek
- olej lub masło
Krok 1
Rosół – od tego musisz zacząć. Ugotuj go z udek i włoszczyzny. Warzywa musisz oczywiście wcześniej oczyścić i drobno posiekać.
Krok 2
Forszmak drobiowy musi nabrać smaku dzięki papryce, ogórkom i pieczarkom. Wszystkie warzywa pokrój w cienkie paski i podsmaż na oleju lub maśle. Tylko nie wrzucaj pieczarek na tę samą patelnię. Powinnaś je przygotować osobno. Smaż grzyby tak długo, aż płyn zniknie.
Krok 3
Przygotowujesz forszmak z kurczaka. Wyjmij więc udka z rosołu i rozdrobnij. Wrzuć znów do zupy. Dodaj także podsmażone warzywa. Gotuj zupę gulaszową około pół godziny.
Krok 4
Forszmak już prawie gotowy. Musisz teraz dodać przecier pomidorowy i zagęścić go łyżką mąki. Smacznego! Dania z drobiu to niebo w gębie.