Sk艂adniki:
2 paczki krakersow,
1 litr mleka,
2 budynie smietankowe,
2 lyzki maki,
margaryna,
cukier puder,
orzechy, rodzynki.
Jak przyrz膮dzi膰?
Krem:
Budynie rozrobic w szklance mleka, dodac 2 lyzki maki. Reszte mleka zagotowac, do gotujacego sie mleka wlac rozrobiony budyn. Ostudzic. Margaryne pociachac, posypac cukrem pudrem, utrzec, dodac do ostudzonego budyniu. Do kremu dodac orzechy i rodzynki. Krakersy wylozyc na blaszke, polac kremem, polozyc druga warstwe krakersow. Posypac cukrem pudrem. Wstawic do lodowki na ok. 2 godziny. Ciasto powinno caly czas znajdowac sie w lodowce. Smacznego!
Uwagi:
Dodawanie orzechow i rodzynek nie jest obowiazkowe.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Autor | madzienka |