Składniki:
kostka masła, 1 litr mleka, 1,5 cukru waniliowego, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka kaszki mannej, 1 gorzka czekolada, 2 paczki petti berów (tj.2x180 gram)
Jak przyrządzić?
W garnku roztapiamy kostkę masła. Dodajemy następnie litr mleka (łyżkę mleka zostawiamy do masy na wierzch ciasta), 1,5cukru waniliowego, 1/2 szklanki cukru oraz szklankę kaszki mannej. W międzyczasie dół blachy wykładamy petti berami. Gdy masta zgęstnieje wylewamy ją na herbatniki. Na wierzchu układamy druga warstwę herbatników. Następnie łamiemy gorzką czekoladę i roztapiamy w garnuszku dolewając łyżkę mleka. Jak będzie gotowa polewamy ciasto. Na koniec życzę wszystkim SMACZNEGO!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | średnia blacha |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | chłopak myszki |