Składniki:
tuńczyk sałatkowy w oleju w puszczce, pęczek szczypiorku, majonez ok. 3 łyżek, chleb tostowy ok. 9 szt, 25 dag pieczarek, 20 dag sera żółtego, toszkę masła lub margaryny.
Jak przyrządzić?
Odlej olej z tuńczyka i wymieszaj go z majonezem i pokrojonym drobno szczypiorkiem, dopraw do smaku pieprzem i solą. Tosty posmaruj masłem lub margaryną, nałóż na nie papkę tuńczykowąPieczarki pokrój w paski i połóż na tostach z tuńczykiem. Ser żółty zetrzyj na tartce lub pokrój i połóż na kanapkach. Tosty włóż na blachę i zapiekaj dopóki ser się rozpuści (ja zawsze zapiekam 20 minut w temp. ok. 200 stopni).
Potrzebne przybory:
nóż, blacha do pieczenia, miseczka do wymieszania papki tuńczykowej
Jak podawać?
Najlepiej na talerzykach polane ketchupem.
Uwagi:
Na tostach przed zapieczeniem można położyć również inne warzywa, pomidory lub paprykę, ale bardzo dobre sa również bez nich. Tosty można polać ketchupem przed konsumpcją. Smacznego.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | wegunia |