Tosty z tuńczykiem

Przepis kulinarny

Składniki:

tuńczyk sałatkowy w oleju w puszczce, pęczek szczypiorku, majonez ok. 3 łyżek, chleb tostowy ok. 9 szt, 25 dag pieczarek, 20 dag sera żółtego, toszkę masła lub margaryny.

Jak przyrządzić?

Odlej olej z tuńczyka i wymieszaj go z majonezem i pokrojonym drobno szczypiorkiem, dopraw do smaku pieprzem i solą. Tosty posmaruj masłem lub margaryną, nałóż na nie papkę tuńczykowąPieczarki pokrój w paski i połóż na tostach z tuńczykiem. Ser żółty zetrzyj na tartce lub pokrój i połóż na kanapkach. Tosty włóż na blachę i zapiekaj dopóki ser się rozpuści (ja zawsze zapiekam 20 minut w temp. ok. 200 stopni).

Potrzebne przybory:

nóż, blacha do pieczenia, miseczka do wymieszania papki tuńczykowej

Jak podawać?

Najlepiej na talerzykach polane ketchupem.

Uwagi:

Na tostach przed zapieczeniem można położyć również inne warzywa, pomidory lub paprykę, ale bardzo dobre sa również bez nich. Tosty można polać ketchupem przed konsumpcją. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćśrednia
Autorwegunia

Tosty z tuńczykiem: Podobne przepisy

Tosty z tuńczykiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy