Jak zrobić tosty francuskie?



Tosty francuskie to doskonały początek weekendowego dnia. Chleb w jajku – to może nie brzmi zbyt dumnie, ale smakuje znakomicie. Nie ma przyjemniejszego śniadanka, niż jedzenie w łóżku takich kanapek. Są tak proste w przygotowaniu, że z łatwością przekonasz ukochanego, żeby serwował ci je co tydzień. Takie danie rozwiazuje częsty problem czerstwego chleba. Tosty francuskie, wbrew pozorom, zostawiają też spore pole do popisu: z czym zjesz je jutro?
Przygotuj:
- 2 jajka
- 6 kromek chleba (najlepiej gdyby był czerstwy)
- sól
- masło lub margarynę do smażenia

Krok 1
Jajka rozkłóć w głębokim talerzu.
Krok 2
Dodaj do nich sól.
Krok 3
Chleb obtocz w jajkach z obu stron.
Krok 4
Rozpuść margarynę lub masło na patelni i połóż kromki chleba.
Krok 5
Smaż na rumiano z obu stron.
Krok 6
Tosty francusku mają różne oblicza. Możesz dodać do nich swoje ulubione ziołaalbo zjeść je z konfiturami. Wystarczy trochę wyobraźni i zwykły chleb w jajku zamieni się w wykwintne śniadanie.

Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze