Chleb w jajku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

kilka kromek chleba białego (może byc trochę czerstwy), jajko (jedno lub dwa), olej,
przyprawy (papryka słodka w proszku, troszkę ostrej papryki, pieprz czarny, sól, majeranek, mozna ździebełko czosnku granulowanego), ketchup

Jak przyrządzić?

Jajko/jajka roztrzepać w głębokim talerzu lub miseczce - dosyć szerokiej żeby kromka chleba się zmieściła, dodac przyprawy - ilość wedla uznania, ja dodaję dużo papryki, majeranku sporo ale bez przesady, żeby sie nie przypalało. Rozgrzewamy olej na patelni, kromki chleba maczamy w masie jajecznej z obu stron i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na dosyć dużym ogniu zaglądając, czy się nie przypala. Smażymy na złoto z obu stron.
Jemy ciepłe i polane ketchupem.
Bardzo fajne i niedrogie jedzonko.

Uwagi:

Można jeszcze na patelni posypać te kromki startym żółtym serem na tej stronie która się już usmażyła i przykryć przykrywką na chwilę, też fajne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorbunia

Chleb w jajku: Podobne przepisy

Chleb w jajku: wypróbuj również

Powiązane Tematy