Składniki:
to jest na 2 osoby,
zupa chińska(jak kto lubi łagodna lub pikantna),
2 ogorki kiszone,
1/2 słoika papryki konserwowej,
trochę kiełbasy (może być mortadela),
słoik mieszanki meksykańskiej (moze byc inna jak kto lubi),
majonez,
1 cebula (jak kto lubi moze być więcej).
Jak przyrządzić?
Makaron pognieść i wsypać do miski, dodać przyprawę znajdujacą się w w paczce (nie dodawać oliwy która tam jest). Zalać połową szklanki wrzącej wody (jeżeli będzie za mało to trochę dolać). Paprykę, ogórek, cebulę, kiełbase pokroić na drobną kosteczkę. Mieszankę meksykanską odcedzić, wymieszać z papryką konserwową, ogórkiem i kiełbasą. Dodać do makaronu, oczywiście jak będzie już zimny wymieszać wszystko i dodać majonez.
Potrzebne przybory:
miska, deseczka, nóż.
Uwagi:
Ja próbowałam ryżne składniki, mieszankę chińską z kiełkami, warzywną tak jak do sałatki warzywnej, dodaję jajko drobno pokrojone, ser. Jak kto lubi, ale jest dobra i bardzo szybko się robi.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | zoja000 |