Składniki:
15 dag gorzkiej czekolady,
2 jajka,
15 dag cukru,
8 dag masła,
10 dag mąki,
3 dag mąki ziemniaczanej,
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
10 dag orzechów włoskich.
Jak przyrządzić?
Czekoladę rozkruszyć i roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z jajkami utartymi z cukrem i pozostałymi składnikami (orzechy należy posiekać). Ciasto nakładać łyżeczką na blachę wyłożoną natłuszczonym pergaminem. Piec ok. 10 minut w temp. 180 stopni.
Uwagi:
Ciasteczka są wyśmienite i łatwe do wykonania! Polecam! Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 40 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Jola |