Składniki:
Ciasto kruche: 3 szkl. mąki, 4 żółtka, 20 dag cukru pudru, 1 cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Ser: 1 kg sera, 3 żółtka, 1/2 margaryny, 1 cukier waniliowy, 1 szkl cukru pudru, budyń waniliowy.
Piana: 7 białek, 1 szkl cukru kryształu, 1 kisiel wiśniowy.
Słoiczek dżemu (smak wg uznania), 3-4 jabłka
Jak przyrządzić?
Ciasto kruche: wszystki składniki połączyć i zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części.Do jednej części dodać 3 łyżki kakao. Najmniejszą część schłodzić.
Ser: wszystkie składniki połączyć i dokładnie utrzeć.
Piana: białka ubić na sztywno, dodać cukier i kisiel.
Pierwszą część ciasta kruchego - białego wyłożyć na blachę, posmarować cienko dżemem, na to pokroić w plastry 3-4 jabłka. Na jabłka posypać ciemne ciasto, na to wyłożyć ser, na ser dodać ubitą pianę i zetrzeć schłodzone ciasto.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Autor | ONATA |