Buchty na słodko - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

pyzy na parze, dżem (konfitura), masło, starta czekolada

Jak przyrządzić?

Przygotować pyzy na parze lub kupić gotowe. Gorące naszprycować wewnątrz dżemem (smak wg uznania, super jest wiśniowy) szprycą do dekorowania ciast. Polać dosyć obficie roztopionym masłem i posypać startą czekoladą. Spożywać na ciepło.

Potrzebne przybory:

Szpryca do zdobienia ciast, garnek do got. na parze,

Jak podawać?

na ciepło

Uwagi:

w/w potrawę spożywałem na Słowacji... bardzo mi zasmakowała, stąd przepis ten podaję na nin. forum

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćwymagający
Kalorycznośćśrednia
Autorksionc

Buchty na słodko: Podobne przepisy

Buchty na słodko: wypróbuj również

Powiązane Tematy