Składniki:
duży ogórek
pęczek rzodkie, wek
4 dag pestek słonecznika,
2 ząbki czosnku,
cebula,
koperek,
15 dag jogurtu,
10 dag serka homogenizowanego,
sok z cytryny,
sól,
pieprz,
2 łyżki oliwy.
Jak przyrządzić?
Ogórek pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, rzodkiewki w słupki. Pestki zarumienić na suchej patelni. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przetrzeć. Jogurt wymieszać z serkiem, 2 łyżkami soku z cytryny, czosnkiem cebulą i koperkiem. Polać sosem ogórki i rzodkiewkę, skropić oliwą.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Emilka |