Sałatka po grecku

Przepis kulinarny

Składniki:

duży ogórek
pęczek rzodkie, wek
4 dag pestek słonecznika,
2 ząbki czosnku,
cebula,
koperek,
15 dag jogurtu,
10 dag serka homogenizowanego,
sok z cytryny,
sól,
pieprz,
2 łyżki oliwy.

Jak przyrządzić?

Ogórek pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, rzodkiewki w słupki. Pestki zarumienić na suchej patelni. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przetrzeć. Jogurt wymieszać z serkiem, 2 łyżkami soku z cytryny, czosnkiem cebulą i koperkiem. Polać sosem ogórki i rzodkiewkę, skropić oliwą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje10
Przybliżony koszt10 zł
AutorEmilka

Sałatka po grecku: Podobne przepisy

Sałatka po grecku: wypróbuj również

Powiązane Tematy