Parówki w panierce z serem

Przepis kulinarny

Składniki:

- parówki
- bułka tarta
- jajka
- ser żółty
- vegeta

Jak przyrządzić?

Parówki przeciąć do połowy wzdłuż. Włożyć do środka słupki z sera żółtego. Rozmącić jajka z dodatkiem vegety. Parówki obtaczać najpierw w jajku, potem w bułce tartej.

Dobre danie pod koniec miesiąca, gdy mamy mało pieniążków ;-)

Potrzebne przybory:

nóż, deska do krojenia, talerze na jajko i bułkę, widelec

Jak podawać?

Można polać ketchupem lub innym sosem. (Przyklad dwóch sosów podałam w przepisie na Gyros z frytkami).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt6 zł
Autoriwosia

Parówki w panierce z serem: Podobne przepisy

Parówki w panierce z serem: wypróbuj również

Powiązane Tematy