Gzik - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

twarog,
gesta smietana,
sol,
pieprz,
cebulka

Jak przyrządzić?

Twarog i smietane wymieszac (zeby mialo konsystencje bardzo gestej smietany), dodac posiekana cebulke, sol i pieprz do smaku.

Potrzebne przybory:

miska, noz, deska do krojenia

Jak podawać?

obowiazkowo z ziemniakami w mundurkach!

Uwagi:

Jest to nasza regionalna potrawa. Poznanska, dlatego tez... tania:) Tak przygotowuja gzik moja mama i babcia. Mozna jeszcze do niego wkroic cos zielonego np. szczypiorek, koperek, lub co kto woli. Smacznego!PS. Nie podalam ilosci skladnikow, bo wszystko zalezy od gustu i ilosci biesiadnikow :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania5 min.
Kalorycznośćsrednia
Autorpoznanianka

Gzik: Podobne przepisy

Powiązane Tematy