Sk艂adniki:
twarog,
gesta smietana,
sol,
pieprz,
cebulka
Jak przyrz膮dzi膰?
Twarog i smietane wymieszac (zeby mialo konsystencje bardzo gestej smietany), dodac posiekana cebulke, sol i pieprz do smaku.
Potrzebne przybory:
miska, noz, deska do krojenia
Jak podawa膰?
obowiazkowo z ziemniakami w mundurkach!
Uwagi:
Jest to nasza regionalna potrawa. Poznanska, dlatego tez... tania:) Tak przygotowuja gzik moja mama i babcia. Mozna jeszcze do niego wkroic cos zielonego np. szczypiorek, koperek, lub co kto woli. Smacznego!PS. Nie podalam ilosci skladnikow, bo wszystko zalezy od gustu i ilosci biesiadnikow :)
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Autor | poznanianka |