Gzik - Przepis

Przepis kulinarny

Sk艂adniki:

twarog,
gesta smietana,
sol,
pieprz,
cebulka

Jak przyrz膮dzi膰?

Twarog i smietane wymieszac (zeby mialo konsystencje bardzo gestej smietany), dodac posiekana cebulke, sol i pieprz do smaku.

Potrzebne przybory:

miska, noz, deska do krojenia

Jak podawa膰?

obowiazkowo z ziemniakami w mundurkach!

Uwagi:

Jest to nasza regionalna potrawa. Poznanska, dlatego tez... tania:) Tak przygotowuja gzik moja mama i babcia. Mozna jeszcze do niego wkroic cos zielonego np. szczypiorek, koperek, lub co kto woli. Smacznego!PS. Nie podalam ilosci skladnikow, bo wszystko zalezy od gustu i ilosci biesiadnikow :)

0.00
0 g艂os贸w
Dane szczeg贸艂owe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania5 min.
Kaloryczno艣膰srednia
Autorpoznanianka

Gzik: Podobne przepisy

Powi膮zane Tematy