Karkówka lub pierś z kurczaka z ogniska

Przepis kulinarny

Składniki:

Wiem wiem, ze tutaj podaje sie przepisy na grilla, ale nie ma nic z ogniska. A wiec potrzebna bedzie nam karkowka, ewentualnie piers z kurczaka (ilosc zalezy od apetytu, do karkowki beda nam potrzebne: olej, pieprz, sol, papryka w proszku (slodka). Do piersi z kurczaka potrzebne nam beda: olej sol, pieprz.

Jak przyrządzić?

Karkowke surowa kroimy w cienkie plastry, jak jest duza to w polplasterki. Nastepnie solimy, pieprzymy, paprykujemy i polewamy troche olejem, zeby byla lekko lsniaca (nie bedzie sie przypalac), jezeli chodzi o piersi z kurczaka, to kroimy je w plasterki, solimy, pieprzymy i polewamy olejam (troche). To miesko moze sobie troche polezec w tej marynacie zeby sie przegryzlo, jak to nastapi i rozpalimy sobie wspaniale ognisko, nadziewamy kawalek mieska na wczesniej przygotowany db zaostrzony patyk i pieczemy NAD ogniem, co chwilke sprawdzajac czy jest miekkie i upieczone. Mozna do tego upiec sobie chleb tostowy, tez nad ogniem, pyszota.

Potrzebne przybory:

Na pewno patyk i noz.

Jak podawać?

Najlepiej miec jednorazowe naczynia.

Uwagi:

Obowiazkowo z zimnym piwkiem, moze byc sos czosnkowy do mieska:-). Piersi z kurczaka pieka sie szybciej niz karkowka, musza byc soczyste.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
AutorKaja

Karkówka lub pierś z kurczaka z ogniska: Podobne przepisy

Karkówka lub pierś z kurczaka z ogniska: wypróbuj również

Powiązane Tematy