Składniki:
1. 1 cebula
2. 1 kiełbaska (najlepiej śląska)
3. olej
Jak przyrządzić?
Rozgrzać olej na patelni. Cebulę przekroić na pół, pokroić w cienkie półkola a następnie zeszklić na oleju. Kiełbaskę ponacinać (tak jak na grilla). Dodać do cebulki i smażyc co parę minut odwracając, pmiętając również o mieszaniu cebulki żeby nie przywarła.
Potrzebne przybory:
patelnia, nóż,
Jak podawać?
Kiełbaske podać na talerzu okraszając ją cebulką. Podawać z chlebem.
Uwagi:
Nie przesadzac ze zbyt dużym ogniem, bo może to doprowadzić do spalenia się cebuli :/
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 2 zł |
Autor | Olcia |