Kiełbaska na jeżyka

Przepis kulinarny

Składniki:

1. 1 cebula
2. 1 kiełbaska (najlepiej śląska)
3. olej

Jak przyrządzić?

Rozgrzać olej na patelni. Cebulę przekroić na pół, pokroić w cienkie półkola a następnie zeszklić na oleju. Kiełbaskę ponacinać (tak jak na grilla). Dodać do cebulki i smażyc co parę minut odwracając, pmiętając również o mieszaniu cebulki żeby nie przywarła.

Potrzebne przybory:

patelnia, nóż,

Jak podawać?

Kiełbaske podać na talerzu okraszając ją cebulką. Podawać z chlebem.

Uwagi:

Nie przesadzac ze zbyt dużym ogniem, bo może to doprowadzić do spalenia się cebuli :/

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt2 zł
AutorOlcia

Kiełbaska na jeżyka: Podobne przepisy

Kiełbaska na jeżyka: wypróbuj również

Powiązane Tematy