Składniki:
jajko,
1/4 szkl. mleka (pół na pół z wodą),
300g kiszonej kapusty,
3 parówki,
3 łyżki oleju,
keczup, musztarda, sól, pieprz, ostra papryka,
50g tartego żółtego sera,
1/2 szkl. soku jabłkowego
Jak przyrządzić?
Kapustę podsmażyć na oleju, podlać sokiem jabłkowym. Dusić 20 min... Doprawić do smaku. Z mąki, mleka z wodą i jajka zrobić gęste ciastko, usmażyć 3 duże naleśniki. Posmarować naleśniki musztardą i keczupem. Na każdym położyć parówkę i kapustę, zrolować, ułożyć na blasze, posypać serem.
Zapiekać 20 min w 200 C.
Uwagi:
Mnie czasami się zdarza zapomnieć kupić soku jabłkowego, daję wtedy wody albo innego soku, raz dodałam słodkie piwo.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | 172 |
Autor | Diablica102 |