Składniki:
2 białe rzodkwie (30 dag), 2 jabłka, 10 dag truskawek.
Sos: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, 1/4 szklanki śmietany kremówki, 2 łyżki soku z cytryny, szczypta imbiru, cukier do smaku.
Jak przyrządzić?
Rzodkiew obieramy i kroimy w słupki. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne i kroimy je w małą kostkę. Truskawki po umyciu kroimy na pół. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Śmietanę ubijamy, mieszamy z jogurtem, cukrem i imbirem. Sałatkę kropimy sokiem z cytryny i polewamy sosem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Emilka |