Składniki:
1 kg cebuli,
2 szkl. wina białego wytrawnego,
4 kostki rosołowe i 1 kostka bulionu warzywnego
makaron (rodzaj wg uznania),
masło,
biały pieprz,
wegeta.
Jak przyrządzić?
Rosołki rozpuścić w gorącej wodzie, około 3 litry wody, cebule pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle, wrzucic do wywaru i gotować na małym ogniu aż cebula będzie bardzo miękka, następnie dodać makaron (można ugotować oddzielnie lub w zupie), na koniec wlać wino i zagotować. Doprawić pieprzem i wegetą...
Jak podawać?
mozna zamiast makaronu podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Uwagi:
Szybka...
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dietetyczna |
Autor | Megan74 |