Składniki:
szklanka ryżu,
2 piersi z kurczaka,
20 dag pieczarek,
cebula,
4 łyżki oleju,
2 ząbki czosnku,
papryka ostra,
łyżka koncentratu pomidorowego.
Jak przyrządzić?
Podsmażyć drobno okrojoną cebulę i czosnek. Wsypać surowy ryż i smażyć aż się zeszkli. Dodać pokrojone mięso (przyprawione), podsmażone pieczarki i paprykę. Wszystko wymieszać, a następnie zalać 2 szklankami wrzątku. Gotować na wolnym ogniu nie mieszając, do chwili aż ryż wchłonie wodę i będzie miękki. Dodać koncentrat i przyprawić.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Emilka |