Składniki:
4 solone filety śledziowe,
niepełna szklanka rodzynek,
2 duże cebule,
1/2 łyżeczki cynamonu,
1 łyżeczka cukru pudru,
olej.
Jak przyrządzić?
Filety namoczyć i pozostawić w wodzie na godzinę, po czym osuszyć i pokroić w paski lub w kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, dodać wymoczone rodzynki i chwilę dusić nie dopuszczając do zarumienienia się cebuli. Przyprawić cynamonem, cukrem i ewentualnie trochę posolić. Wstawić do lodówki na godzinkę, aby śledzie przeszły smakiem cebuli z dodatkami.
Jak podawać?
Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 100 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Emilka |