Składniki:
30 dag mąki,
20 dag margaryny,
20 dag cukru,
5 jaj,
2 łyżeczki proszku,
1 cukier waniliowy,
2 łyżki kakao,
3 łyżki śmietany kwaśnej.
Jak przyrządzić?
Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jajku i mąkę wymieszaną z proszkiem. Dodać cukier waniliowy.
Utarte ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą część wyłożyć na blaszce, do drugiej dodać kakao i śmietanę, wymieszać i wylać na białe ciasto. Na ciasto wyłożyć owoce, jakie się akurat ma (pycha jest z wiśniami i agrestem). Piec 30-40 minut.
Jak podawać?
Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i szybkie. Akurat dla zapracowanych gospodyń :-)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 15 |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Emilka |