Składniki:
2 woreczki ryżu parboilet, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka ananasów, sos sojowy, puszka kiełków sojowych, 2-3 ząbki czosnku, sok z 1 cytryny, 2 łyżeczki curry, 2 łyżki majonezu light
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować, ananasy pokroić w drobne cząstki, odsączyć kiełki i kukurydzę. Sos sojowy na 1 cm. wymieszać z sokiem z cytryny i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wszyskie składniki dokładnie wymieszać, dodać curry i majonez.dobrze schłodzić. Smacznego.
Jak podawać?
na liściach cykorii
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | zołza |