Składniki:
- kaszanka
- papryka
- cebula
- czosnek
- ser żółty
- pieprz, dowolne zioła
Jak przyrządzić?
Kaszankę przekrawany do połowy wzdłuż - i wkładamy w rynienkę słupek sera. Po jednej i po drugiej stronie sera wkładamy małe ilości rozgniecionego czosnku. Układamy kaszankę na folii aluminiowej. Dookoła jej rozkładamy talarki z pokrojonej cebuli, na przemian ze słupkami papryki. Posypujemy wszystko po wierzchu pieprzem i ziołammi. Zawijamy dokładnie, ze wszystkich stron w folię i układamy na grillu. W trakcie pieczenia, przekładamy, by usmażyło sie równomiernie.
Potrzebne przybory:
Folia aliminiowa, deska do krojenia, nóż. (ewentualnie jeszcze - grill) :-)
Jak podawać?
Można polać ketchupem lub musztardą.
Uwagi:
Jeśli ktoś nie lubi kaszanki - można to samo zrobić z parówką lub inną kiełbasą.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | iwosia |