Składniki:
zimniaki,
ogórki kiszone,
cebula,
majonez,
sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Ziemniaki gotujemy w skórkach tak na średnio miękkie, obieramy. Kroimy w grubsze kostki. Tak samo robimy z ogórkami i cebulą. Nie krójcie drobno, bo nie bedzie "chrupac" i smak się wymiesza. Dodajemy trochę majonezu i przyprawiamy solą oraz pieprzem.Proporcje zależą od ilości osób na grillu, ale tak średnio to 2/4 ziemniaki i po 1/4 dla ogorków i cebuli. Jeżeli chcemy by smak był ostrzejszy, dodajemy wiecej cebuli.
Uwagi:
Idealna na grilla. Prosta, tania i szybka w przygotowaniu. Znajomi zawsze się dopytują czy ją zrobię i znika w 3 sekundy.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | whiteshedevil |