Filety z kury nadziewane szynką i serem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- cztery filety,
- cztery plastry szynki gotowanej,
- cztery plastry sera żółtego,
- bułka tarta,
- jajko,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Filety rozbić posolić i posypać pieprzem ułożyć na każdym z nich po plasterku szynki i sera,zwinąć w pół i spiąć wykałaczką. Maczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Jak podawać?

Można podawać z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty. Smakuje także z sałatką ziemniaczaną.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autorteri

Filety z kury nadziewane szynką i serem: Podobne przepisy

Filety z kury nadziewane szynką i serem: wypróbuj również

Powiązane Tematy