Składniki:
- 6 jaj,
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej,
- 0.5 szkl. mąki pszennej,
- 0.5 szkl. oleju,
- 1 łyżka proszku do pieczenia,
- cukier waniliowy,
- 1 szkl. cukru.
Składniki do kremu:
- 0.5 litra śmietany kremówki słodkiej,
- 2 śnieżki,
- 0.20 dag wiórek kokosowych,
- biała czekolada,
- płatki migdałowe.
Jak przyrządzić?
Białka ubijane na pianę dodajemy cukier, żółtka następnie mąki wymieszane z proszkiem na koniec olej wlewamy na blachę i pieczemy 30 min. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto nasączamy. Robimy krem, śmietanę ubijamy, następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, wsypujemy wiórki mieszamy i wykładamy na placek. Posypujemy płatkami migdałowymi.
Potrzebne przybory:
Mikser, blacha.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 blacha |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Krawczol |