Ogórkowe łódki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 ogórki wężowe średniej wielkości, 50 dag brukselek, 2 kwaśne jabłka, 10 dag żółtego sera, 3/4 szklanki jogurtu, sól, pieprz, sok z cytryny, natka pietruszki

Jak przyrządzić?

Jabłka obierz, zetrzyj na tarce i skrop sokiem z cytryny, następnie zetrzyj ser.Umyj brukselki, natnij głąbki na krzyż, gotuj około 12 min w słonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą, a główki przekrój na pół.Przygotuj sos: jogurt wymieszaj z posiekaną natką, przypraw solą i pieprzem. Połowę sosu wymieszaj z jabłkiem, serem i brukselką.Ogórki rozetnij wzdłuż, a łyżeczką wydłub gniazda nasienne. Powstałe łódeczki wypełnij przygotowaną sałatką. Ułóż na półmisku, polej resztą sosu jogurtowego i gotowe!

Uwagi:

Jako dodatek możesz zaserwować do dania pieczywo.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
AutorIwona

Ogórkowe łódki: Podobne przepisy

Ogórkowe łódki: wypróbuj również

Powiązane Tematy