Składniki:
bakłażan, 3 cukinie, 3 kolorowe papryki, cebula, 6 pomidorów, 2 szklanki bulionu, ząbek czosnku, oliwa, sól, pieprz oraz 3 gałązki cząbru
Jak przyrządzić?
Bakłażan pokroić na kawałki, posolić i odstawić na 30 min, następnie opłukać.W międzyczasie pokroić paprykę w paski, cukinie w plastry, pomidory w ósemki. Cebulę obrać i posiekać w kostkę, czosnek rozdrobnić.Oliwę rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę i dodać resztę warzyw. Dusić 15 min, wlać bulion i gotować razem ok. 20 min.Przyprawić i dodać posiekany cząber.
Jak podawać?
Podawać na ciepło, można posypać tartym serem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Agnieszka |