Składniki:
jeden duży mrożony filet ryby, najlepiej pangi, oliwa z oliwek, suszone warzywa: suszona włoszczyzna, sól, pieprz, vegeta, przyprawa do ryb, ryż
Jak przyrządzić?
Mrożony filet z pangi leko polewamy oliwą z oliwek z dwóch stron, następnie posypujemy przyprawami w zależności od gustu (więcej-mniej). Potem posypujemy po wierzchu dużą ilością suszonej włoszczyzny i gotujemy na parze około 20 minut. Najlepiej podawać z ryżem i gotowanymi warzywami, np. marchewką lub brokułami. Jeden filet wystarczy na 2 porcje.
Uwagi:
Filet z pangi można też owinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika na około 25-30 minut.Osobiście preferuję rybę gotowaną na parze.Panga z warzywami jest potrawą dietetyczną i bogatą w naturalne witaminy. Polecam!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Elżbieta |