Składniki:
3 piersi kurczaka, 1 opakowanie fix do potraw chińskich, 2 marchewki, 2 łodygi selera naciowego, 1 papryka czerwona, pół kapusty pekińskiej, 1 puszka kukurydzy, pół kostki rosołku warzywnego, przyprawy: chili, może być czosnek, jak kto lubi
Jak przyrządzić?
Piersi kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na małej ilości tłuszczu (ja smażę na Ramie Culinese). Na oddzielnej patelni obsmażamy pokrojone w słupki jarzyny z odsączoną kukurydzą, następnie przygotowujemy fix według przepisu i do tego dodajemy podsmażonego kurczaka i warzywa. Lekko mieszamy, przyprawiamy chili i czosnkiem do smaku. Polecam, pyszne.
Jak podawać?
Podajemy z ryżem, bułką, ziemniakami, na obiad i na kolację.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Autor | maria |