Składniki:
200 g makaronu sojowego,
200 g paluszków krabowych (paczka),
pęczek koperku,
1 duży por.
Sos: 10 kropli sosu tabasco, pół szklanki keczupu, 4 łyżki oliwy,
sól, pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Koperek drobno posiekać, por również, pokroić paluszki krabowe (grubość wedle uznania). Na wrzącą wodę wrzucić makaron sojowy, gotować ok. 5 min. Przelać zimną wodą i odcedzić na sicie. Pokroić makaron i wszystko razem wymieszać. Wypełnić szklankę do połowy keczupem (marka dowolna), dodać sos tabasco, sól,p ieprz, oliwę i dokładnie wymieszać. Dodać do reszty składników i wszystko razem połączyć. Gotowe, można jeść!
Jak podawać?
W misce, bez szczególnych dodatków, pasuje białe wino. Może być odrębnym daniem na imprezę i na romantyczną kolacyjkę we dwoje.
Uwagi:
Firma, jakiej produkty wybieramy, jest bez znaczenia, to kwestia gustu i upodobań.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 6-8 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | magdalena |