Pomidory w sosie

Przepis kulinarny

Składniki:

1/2 pęczka natki pietruszki,
200 g dojrzałych pomidorów,
sól, czarny pieprz,
1 łyżeczka octu winnego,
1 łyżeczka oliwy

Jak przyrządzić?

Pietruszkę opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć. Listki oderwać od gałązek i posiekać.Pomidory umyć i pokroić w plastry, ułożyć na talerzu, posypać odrobiną soli i oprószyć świeżo zmielonym pieprzemOcet dokładnie wymieszać z oliwą, skropić pomidory, posypać natką pietruszki.By potrawa miała bardziej włoski smak, można użyć octu balsamico zamiast winnego i bazylii zamiast natki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniecałe 100 kcal
Autorrorek

Pomidory w sosie: Podobne przepisy

Pomidory w sosie: wypróbuj również

Powiązane Tematy