Składniki:
2 parówki (najlepsze berlinki classic),
2 marchewki,
ewentualnie dodatkowo duża cebula,
vegeta
Jak przyrządzić?
Marchewkę szatkujemy {w mikserze lub na tarce ręcznej) na wiórki. Paróweki kroimy w plasterki (jak kto woli grubsze lub cieńsze - ja polecam cienkie, bo mamy efekt porcji parówki z każdym kęsem). Wkładamy to do naczynia parowego lub jakiegoś garnka, byle na parze. Jeśli chcemy urozmaicić danie, to dodajemy cebulę pokrojoną w wąskie półksiężyce (pycha). Składniki trzeba przemieszać i doprawić tylko trochę do smaku vegetą, uważać, aby nie przesolić. Parujemy jakieś 15-20 min (jaką kto woli twardość marchwi), co jakiś czas mieszając składniki.
Potrzebne przybory:
nóż, szatkownica ręczna albo elektroniczna
Jak podawać?
Od razu na gorąco.
Uwagi:
Polecam ludziom na diecie, zwłaszcza niełączenia i innych dietach jako uroizmacenie menu.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | ok. 250 |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | MONIA |