Składniki:
50 dag ziemniaków,
sól, biały pieprz,
3 pory,
1 mała cebula,
4 kotlety schabowe,
1 puszka ananasa w krążkach,
pół pęczka majeranku,
1 pęczek natki pietruszki,
3 łyżki masła lub margaryny,
150 ml rosołu warzywnego,
2 łyżki oleju,
4 plasterki żółtego sera
Jak przyrządzić?
Ziemniaki gotować 20 minut w osolonej wodzie. Pory pokroić w krążki, a cebulę posiekać. W kotlecie naciąć kieszeń. Ananas pokroić. 4 gałązki majeranku odłożyć, resztę posiekać wraz z pietruszką. Cebulę zeszklić na połowie masła. Dodać pory i smażyć razem chwilkę. Podlać to rosołem i dusić przez 10 minut. Dodać resztę masła i posiekaną zieleninę. Przyprawić. Do każdej kieszeni włożyć po dwie połówki ananasa, plasterek sera i gałązkę majeranku. Spiąć wykałaczkami. Rozgrzać olej i na nim smażyć kotlety przez 4-5 minut.
Uwagi:
Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Autor | Sydneyka |