Kalafiorki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kalafior, 1 brokuł, 0,5 kg szparagów, ogórek świeży, 2-3 ząbki czosnku, jogurt naturalny, przyprawy wg uznania, koperek

Jak przyrządzić?

Brokuł, kalafior i szparagi ugotować - można na parze, ogórek obrany pokroić w kostkę. Zetrzeć czosnek, dodać do jogurtu i doprawić według uznania, wymieszać. Kalafior i brokuł podzielić na różyczki, szparagi pokroić, dodać świeży ogórek, wymieszać, polać sosem jogurtowo-czosnkowym. Odstawić do lodówki i schłodzić. Posypać rozdrobnonym koperkiem. Smacznego!

Jak podawać?

Podawać w półmisku, przybrać pietruszką, koperkiem.

Uwagi:

Przy gotowaniu warzyw w wodzie można dodać soli, dla osób, które lubią smak czosnku - można zwiększyć jego ilość.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje7-8
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt12 zł
AutorRomana Szcnajder - Czarny

Kalafiorki: Podobne przepisy

Powiązane Tematy