Składniki:
jajka, marchew, jabłko, żółtko, banan, olej, cukier, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Jajka ugotować, ostudzić, obrać, marchew obrać i pokroić w kostkę, jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Banana obrać, pokroić w kostkę, z jajka delikatnie wyciągnąć żółtko, żółtko pokroić na maczek. Marchew, jabłko, banana, żółtko wymieszać razem, doprawić to cukrem, solą i pieprzem, włożyć do białek i delikatnie uklepać łyżką. Całość pokropić olejem - od 5 do 7 kropel oleju. Smacznego!
Potrzebne przybory:
nóż, łyżka
Jak podawać?
Gotową potrawę można (choć to niewskazane) trzymać w lodówce, najlepiej zjadać po przygotowaniu, takie jest najsmaczniejsze.
Uwagi:
Jeśli ktoś nie lubi lub olej mu szkodzi, nie dodaje go, olej jest nieobowiązkowy.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | niska |
Autor | Gosia |