Jak pozbyć się pestycydów z warzyw i owoców?
REDAKCJA • dawno temuChoć skutecznie chronią rośliny, mogą być niebezpieczne dla człowieka. Jak się ich pozbyć? Oto trzy proste kroki.
![](https://m.kafeteria.pl/c9124836312176b0820f4a7d-cb7815b,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Pestycydy to substancje stosowane w rolnictwie w celu zwalczania szkodników, chorób roślin uprawnych i chwastów. Najbardziej skażone pestycydami są m.in. ziemniaki, sałata, truskawki, szpinak, winogrona, seler, nektarynki importowane, brzoskwinie, ogórki i jabłka. Jak należy je więc czyścić, aby pozbyć się substancji toksycznych i niebezpiecznych nie tylko dla organizmów szkodliwych, ale również dla człowieka?
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Źródło: Agencja TVN/x-news
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze