Składniki:
1 brokuł, kawałek kalafiora, 4 nieduże marchewki(najlepiej karotki), 2 ziemniaki, garść fasolki szparagowej (może być mrożona), 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżka masła, sól, świeża natka pietruszki
Jak przyrządzić?
Warzywa dokładnie oczyścić, umyć, następnie pokroić wszystkie warzywa.Ugotować na parze kalafior i brokuły, oddzielnie ziemniaki, osobno marchewkę i fasolkę.Na patelni przesmażyć tartą bułkę, zestawić, dodać masło, wymieszać, wyłożyć na ugotowane, ułożone na półmisku warzywa, można posypać posiekaną natką pietruszki lub inną zieleniną posolić do smaku.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | 190 kcal |
Autor | Barbara |