Dorsz gotowany na parze - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

filet z dorsza - 300 g,
sok z cytryny - około 30 ml,
masło - 15 g,
sól, pieprz ziołowy

Jak przyrządzić?

Opłukać filety i ułożyć na półmisku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Położyć na każdym filecie kawałki masła. Gotować na parze ok. 30 minut.

Jak podawać?

Potrawę najlepiej podawać wraz z sosem pomidorowym, ziemniakami (najlepiej z wody) oraz świetnie nadaje się do niej sałata z kefirem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
AutorJustyna

Dorsz gotowany na parze: Podobne przepisy

Dorsz gotowany na parze: wypróbuj również

Powiązane Tematy