Przepis na żeberka na parze
OLIWKA . • dawno temuPyszne żeberka a do tego sos teriyaki, czyż to nie brzmi dobrze? Zwłaszcza dla panów, którzy zwykle nie przepadają za dietetycznym jedzeniem przygotowywanym na parze. Jeśli spróbują tego dania na pewno sami pobiegną do sklepu po parowar. Jak je przygotować?
Przygotuj:
- pół kilograma żeberek wieprzowych
- ząbek czosnku
- 4 łyżki sosu teriyaki
- pieprz
- curry
- sól ziołowa
1. Najpierw marynata do żeberek. Przeciśnij czosnek przez praskę, a następnie wymieszaj go z sosem teriyaki, solą ziołową, curry i pieprzem.
2. Potnij teraz mięso na pojedyncze żeberka i polej je przygotowaną marynatą. Pozwól mięsu wchłaniać pyszny smak przez 2–3 godziny. Włóż je na ten czas do lodówki.
3. Ugotuj mięso w parowarze do miękkości. Oto kolejne pyszne danie z parowaru. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze