Składniki:
2 torebki ryżu długoziarnistego, 1 filet z piersi kurczaka, por, 3 marchewki, 2 pietruszki, 1/2 puszki groszku zielonego, mała puszka przecieru pomidorowego, przyprawy: vegeta, natka pietruszki, koperek.
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować z małą ilością soli, przesypać do jakiegoś naczynia, posypać świeżą natką pietruszki, wymieszać. Filet z piersi umyć, pokroić w kostkę, poddusić w małej ilości wody bez dodatku margaryny. Następnie marchew i pietruszkę pokroić w zapałki, por w talarki. Warzywa ugotować na parze, następnie przesypać do garnka z mięsem, dodać jeszcze groszek. Zaciągnąć to wszystko łyżką koncentratu pomidorowego, doprawić do smaku vegetą i resztą przypraw.
Jak podawać?
Ryż wyłożyć na talerzu, na środek wyłożyć farsz mięsno-warzywny.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Kala |