Składniki:
2 piersi kurczaka (podwójne),
ok. 40 dag sera żółtego,
3 łyżki majonezu,
sos sojowy
Jak przyrządzić?
Piersi kurczaka podzielić na mniejsze części (nie rozbijać) - skropić leciutko sosem sojowym.Wysmarować naczynie majonezem i ułożyć warstwę kurczaka, na to starty na tarce żółty ser i znowu warstwę kurczaka. Na wierzchu posypać serem.Gotować ok. 15 min. Jeżli w brytfance, to przykryć i piec 30 min w temp. 180 st. C.
Jak podawać?
Na gorąco: z ryżem i surówką,na gorąco: z keczupem i pieczywem,na zimno: z keczupem i pieczywem.
Uwagi:
Kurczak jest bardzo delikatny i soczysty. Świetnie smakuje na gorąco z ryżem i surówką.Można jeść na zimno z keczupem i z pieczywem.Można zamrozić, odgrzewać w razie potrzeby.Naprawdę super.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Danusiak |