Składniki:
2 banany, 5 łyżek brązowego cukru, 10 dag masła
Jak przyrządzić?
Banany obrać ze skórki, następnie przekroić je wzdłuż.Roztopić na patelni 5 dag masła.Banany ułożyć na mocno rozgrzanym maśle.Banany smażyć tak długo, aż osiągną złocisty kolor.Na drugiej patelni rozpuścić pozostałe 5 dag masła, na rozgrzane masło wsypać 5 łyżek brązowego cukru, mieszając cały czas, czekać, aż się cukier w całości rozpuści.
Potrzebne przybory:
nóż, dwie patelnie, łyżka
Jak podawać?
Potrawę podajemy na ozdobnych talerzykach deserowych, dla dodatkowej ozdoby można dodać skórkę pomarańczy (zewnętrzną część zeskrobaną specjalnym przyrządem).
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | MYSZKA187 |