Składniki:
4 duże filety rybne, 4 łyżeczki soku z cytryny, 2 duże pory (tylko biała część), 2 szklanki bulionu z warzyw, 20 dag pieczarek, po ćwierć łyżeczki tymianku, szałwii oraz majeranku, pół łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Filety posypać z obu stron solą i pieprzem. Pory i pieczarki umyć. Pory pokroić w krążki, pieczarki w cienkie plastry. W rondlu zagotować bulion z sokiem z cytryny, włożyć rybę i gotować pod przykryciem na małym ogniu 5 min. Dodać pory i pieczarki, zagotować, przykryć i dusić razem z rybą następne 5 min. Następnie przewrócić filety na drugą stronę, wsypać wszystkie przyprawy i dusić 7 min.
Jak podawać?
Podawać z ryżem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 17 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 108 kcal - porcja |
Autor | Joanna |