Filety rybne duszone z pieczarkami

Przepis kulinarny

Składniki:

4 duże filety rybne, 4 łyżeczki soku z cytryny, 2 duże pory (tylko biała część), 2 szklanki bulionu z warzyw, 20 dag pieczarek, po ćwierć łyżeczki tymianku, szałwii oraz majeranku, pół łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Filety posypać z obu stron solą i pieprzem. Pory i pieczarki umyć. Pory pokroić w krążki, pieczarki w cienkie plastry. W rondlu zagotować bulion z sokiem z cytryny, włożyć rybę i gotować pod przykryciem na małym ogniu 5 min. Dodać pory i pieczarki, zagotować, przykryć i dusić razem z rybą następne 5 min. Następnie przewrócić filety na drugą stronę, wsypać wszystkie przyprawy i dusić 7 min.

Jak podawać?

Podawać z ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania17 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kaloryczność108 kcal - porcja
AutorJoanna

Filety rybne duszone z pieczarkami: Podobne przepisy

Filety rybne duszone z pieczarkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy